Luonne

Barbet on iloinen ja luotettava kumppani, rauhallinen ja mukava, sekä koira, joka oppii nopeasti uusia asioita. Barbet on myös luonteelta erittäin rauhallinen ja maltillinen mutta tarvittaessa vauhtia ja energiaa riittää vaikka muille jakaa. Se ei ole aggressiivinen, eikä arka. 

Barbet kiintyy hyvin omistajaansa, minkä vuoksi eroahdistusta saattaa ilmetä. Barbet on erittäin seurallinen koira, joka viihtyy sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Sekä nartut että urokset tulevat erittäin hyvin toimeen muiden koirien kanssa. 

Vaikka barbet on tyypillisesti melko pehmeä, se saattaa olla dominoiva ja koetella rajojaan. Tarjoamalla koiralle tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteettia sekä johdonmukaisella koulutuksella barbetista saa uskollisen ja iloisen kumppanin. Barbetin tulee olla luonteeltaan toiminnanhaluinen ja älykäs. Rotu on jalostettu työkoiraksi eikä siitä ole sohvaperunaksi. Mielestäni barbet sopii hyvin aktiivisen emännän tai isännän koiraksi, joka tarjoaa koiralle tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä. 

Ylösajavana ja noutavana metsästyskoirana barbetin tärkeisiin ominaisuuksiin kuuluu yhteydenpitohalukkuus ohjaajansa, jolloin se on hallittavissa metsästystilanteessa. Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen myös muissa harrastusmuodoissa, joissa vaaditaan koiran ja ohjaajan tiivistä yhteistyötä. Barbetilla riistavietti ei välttämättä tarkoita, että se olisi karkaileva ajoon lähtevä koira. Tyypillisesti barbet vapaana ollessaan tarkkailee ohjaajansa eikä irtoa kovin pitkälle omille teilleen.